فول
مدمّس بالطحينة والخضار
Beans tahini and
vegetables
المكونات ingredients
- كوبان
من الفول المسلوق(المدمس).
- بصلة
كبيرة مفرومة.
- ملعقة
صغيرة من الثوم المهروس.
- قرن
فلفل أخضر حار مفروم ناعماً.
- حبة
طماطم مفرومة ناعماً.
- نصف
كوب بقدونس مفروم.
- ثلاث
ملاعق كبيرة من الطحينة.
- ملح
حسب الرغبة.
- ربع
كوب من زيت الزيتون.
- بيضتان.
•
2 cups boiled beans.
• Large chopped onion.
• 1 teaspoon of mashed garlic.
• hot green pepper finely chopped.
• Finely chopped tomato.
• 1/2 cup chopped parsley.
• Three tablespoons of tahini.
• Salt, to taste.
• A quarter cup of olive oil.
• Two eggs.
• Large chopped onion.
• 1 teaspoon of mashed garlic.
• hot green pepper finely chopped.
• Finely chopped tomato.
• 1/2 cup chopped parsley.
• Three tablespoons of tahini.
• Salt, to taste.
• A quarter cup of olive oil.
• Two eggs.
طريقة
التحضير how
to prepare?
- نضع
القليل من زيت الزيتون مع البصل المفروم في مقلاة واسعة على النار، ونقلّب
البصل حتى يذبل، ثم نضيف الفلفل الأخضر ونقلبه لبضع دقائق.
- نضيف
الطماطم والفول المدمس،
ونقلبه على النار حتى يسخن، ونبدأ بهرس المكوّنات باستخدام أداة هرس البطاطا،
ثم نضيف الطحينة والثوم ونقلب المكونات جيداً.
- نضيف
البقدونس والمزيد من زيت الزيتون ونقلب المكونات، ثم نفقس البيض على وجه
الفول ونغطّيه ونتركه بضعة دقائق على نار هادئة حتى ينضج البيض.
- نرفع
الفول عن النار ونقدّمه مع الخبز والخضار الطازجة.
• Put a little olive oil with chopped onions in a large
pan on the fire, stir onions until tender, add the green pepper and stir for a
few minutes.
• Add tomatoes and boiled beans, and stir to heat until heated, and start mashing the ingredients using a potato mashing tool, then add tahini and garlic and stir well.
• Add parsley and more olive oil and turn the ingredients, then hatch eggs on the face of the beans, cover and leave a few minutes on low heat until the eggs are cooked.
•
Remove the beans from the fire and serve with fresh bread and vegetables.
Comments
Post a Comment