الطريقة الثالثة: عاشوراء بالقشطةthird way “ashoura” with heavy cream
طريقة عمل العاشوراء زى المحلات
المقادير: ingredients
-كوبان بليلة مغسولة ومنقوعة 2 cups of washed and marinated crushed wheat over a night
-كوبان لبن مغلي وبارد2 cups of boiled then cooled milk
-معلقتان كبار نشا 2 large spoons of corn starch
-4 معالق كبار سكر حسب الرغبة 4 large spoons of sugar as needed
- نصف معلقة شاي صغيرة فانيليا ½ tea spoon of vanilla
-معلقتان قشطة أو كريمة... (اختياري) 2 large spoons of heavy cream “optional”
- مكسرات للتزيين nuts for decoration
طريقة تحضير عاشورا بالقشطة: how to prepare?
- نغلي البليلة المنقوعة في إناء كبير مع الماء مع التقليب المستمر حتى نضجها حوالي عشر دقائق، ثم تركها حتى تبرد ونضربها بالخلاط عدة مرات.
- بعد ذلك ضعيها في إناء واسع، ونضع عليها السكر والفانيليا ونصف كمية اللبن على نار عالية.
- نضع النشا على نصف كمية اللبن بارد مع التقليب، ثم نصبه فوق البليلة على النار مع التقليب المستمر حتى يثقل قوامها ثم نطفئ النار عليها.
- نضع القشطة أو الكريمة بعدما نطفئ مباشرة مع التقليب لإعطاء النكهة اختياري، ثم تصب في أطباق التقديم وتزين حسب الرغبة.
Boil the marinated crushed wheat in a large pot with water with continually mixing till it is cooked for about 10 minutes then let it cool and mix the mixture in the blender many times
After that add the mixture in a large pot then add sugar, vanilla and the half amount of milk to it on a high fire
Add corn starch on the other half amount of milk then whisk and add it to the mixture on fire with continuous whisking till it becomes a heavy texture then off the cooker.
Add heavy cream after that directly with continuous whisking to give it the marvelous flavor then pour it in dished ready to be served. J
follow us with the following series of preparing ashoura
الطريقة الثانية لعمل العاشورا: عاشوراء بالفانيلا والشوكولاتة
الطريقة الخامسة لعمل العاشورا: عاشوراء التركية Turkish “ashoura” - مكونات العاشوراء بالأرز على الطريقة التركية:
Comments
Post a Comment