ستيك مشوي بصوص المشروم Grilled Steak With Mushroom Sauce
المكونات ingredients
· تتبيلة الستيك Steak dressing
· قطعة فيليه بقر.
· ربع ملعقة صغيرة من الملح.
· ربع ملعقة صغيرة من البابريكا.
· ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.
· ربع ملعقة صغيرة من الكزبرة الناعمة.
· • a piece of Beef fillet.
• A quarter teaspoon of salt.
• A quarter teaspoon of paprika.
• ¼ teaspoon of black pepper.
• ¼ teaspoon of soft coriander
· صلصة الفطر mushroom sauce
· أربع ملاعق كبيرة من الزيت.
· حبة متوسطة من البصل المقطع إلى شرائح رقيقة.
· فصان من الثوم المهروس.
· عشرون حبة متوسطة من الفطر الطازج، صحيح.
· خمس حبات من الفطر، مفروم ناعم.
· كوب من الكريمة.
· نصف كوب من الماء، أو مرق اللحم.
· • Four tablespoons of oil.
• Medium grain of onion cut into thin slices.
• 2 Cloves of mashed garlic.
• Twenty medium fresh mushrooms.
• Five mushrooms, finely chopped.
• A glass of cream.
• Half a glass of water, or meat broth.
• Medium grain of onion cut into thin slices.
• 2 Cloves of mashed garlic.
• Twenty medium fresh mushrooms.
• Five mushrooms, finely chopped.
• A glass of cream.
• Half a glass of water, or meat broth.
طريقة التحضير how to prepare?
· قطّعي الفيليه إلى شرائح بسماكة 1 سم تقريباً.
· Cut the fillet into slices about 1 cm thick.
· ضعي قطع الفيليه بين قطعتين من ورق الزبدة واطرقيهما بواسطة مطرقة اللحم قليلاً.
· Place the fillet pieces between two pieces of butter paper Hammer with a little meat hammer.
· انثري عليهم الملح، والبابريكا، والفلفل، والكزبرة وقلبيهم ليتغطّوا من الجهتين.
· Sprinkle with salt, paprika, pepper, coriander and Turn them over to cover both sides.
· في مقلاة سميكة القاعدة سخّني ملعقتين من الزيت، ثمّ ضعي شرائح الفيليه مع الضغط عليهم إلى أن يتحمّروا جيّداً، ثم اقلبيهم على الجهة الثانية ليتحمّروا وينضجوا تماماً.
· In a thick pan, heat two tablespoons of oil, then place the fillet slices and squeeze them until they are well roasted, then turn them over on the other side to roast and simmer.
· لتحضير صلصلة المشروم: في نفس المقلاة السابقة أضيفي الكميّة المتبقيّة من الزيت، ثمّ أضيفي البصل، والثوم، وقلّبيهم حتّى يذبل البصل، وبعد ذلك أضيفي المشروم الصحيح والمفروم وقلّبيه حتى يصبح لونه غامقاً.
· To prepare the mushroom sauce: Add to the same pan the remaining amount of oil, then add onions, garlic, and stir until the onions wither, and then add mushrooms and stir until dark color.
· أضيفي بعد ذلك الكريمة، والمرق أو الماء، ثمّ اتركي الصلصة تغلي على نار هادئة لمدة تتراوح من أربع إلى خمس دقائق.
· Add the cream, broth or water, and then let the sauce boil over low heat for four to five minutes.
· يمكنك أن تضيفي قطع الستيك المشوية إلى الصلصة وتسكبيها في طبق تقديم وتزيني بالبقدونس او أن تقدمي كل صنف في طبق منفصل مع التزين بالبقدونس.
· You can add the grilled steak pieces to the sauce and pour them into a serving dish and garnish with parsley or serve each item in a separate dish with garnish with parsley.
نصائح notes
· يفضل اختيار نوعية اللّحم الذي يميل لونه إلى الورديّ فهذا دليل على أنّ اللّحم طازج، أمّا الألوان الغامقة تدلّ على أنّها أخذت من حيوان كبير في السنّ وبالطبع سوف يستغرق وقت اكبر عند التسوية أو أنّها فاسدة او أن تكون قطع الستيك من الفيليه البقريّ.
· Prefer to choose the kind of meat that tends to pink color, this is proof that the meat is fresh, dark colors indicate that they were taken from an older animal and of course it will take more time when cooking or they are spoiled or be steak pieces of beef fillet.
· اختاري القطع السميكة نوعاً ما.
· Choose thick pieces.
· لا تطهي الستيك واللّحمة باردة بل اخرجيها من الثلاجة واتركيها حتّى تصبح حرارتها عاديّة ثمّ أعدّيها للطهي.
· Do not cook steak and meat cold, but take it out of the refrigerator and leave it until the temperature is normal and then prepare for cooking.
· لايوضع الملح على الستيك إلا قبل الشوي مباشرة؛ لأنّ وضعه قبل ذلك يقوم بتخليص الستيك من الماء وهكذا تصبح جافّة وصعبة النضج.
· The salt is only placed on the steak just before grilling, because putting it before it rids water of the steak and thus becomes dry and difficult to cook.
· أخرجي قطع الستيك من الثلاجة حتّى يذوب الثلج عنها وتصبح حرارتها عاديّة ثمّ ادهنيها بزيت الزيتون من الجهتين.
· Remove the steak from the fridge until the ice melts and the temperature becomes normal. brush it with olive oil on both sides.
· ضعي الملح والتوابل التي ترغبين بها واضغطي عليها برفق حتّى تمتصّ الملح والتوابل.
· Put the salt and spices you want and gently squeeze them until they absorb the salt and spices.
· بإمكانك شوي قطع الستيك في الفرن فقط ضعيها في صينية ذات نوعية جيدة لا تلتصق بها الأطعمة ورشيها بزيت الزيتون وادخليها الفرن.
· You can grill the steak pieces in the; oven just place them in a good quality tray and sprinkle with olive oil then put it in the oven.
Comments
Post a Comment