الطريقة الرابعة: عمل عاشورا بالفواكه 4th way “ashoura” with fruits
طريقة عمل العاشورا زى المحلات
المقادير: ingredients
نصف كيلو قمح (بليلة) ½ kilo of crushed wheat
- كيلو لبن 1 kilo of milk
- نصف كوب سكر ½ cup of sugar
- فانيليا vanilla
- معلقتان قشطة 2 large spoons of heavy whipping cream
- معلقتان جوز هند 2 large spoons of powdered coconut
- كيس كريم شانيته a packet of Whipping Cream powder
-3 معالق نشا 3 large spoons of corn starch
طريقة تحضير عاشورا بالفواكه: how to prepare?
نضع البليلة في وعاء على النار، ونسكب اللبن مع السكر والفانيليا ونقلب ثم نضع الكريم شانتيه حتى يذوب تمامًا، ونضع القشطة ونقلبها ثم نترك الخليط يبدأ في الغليان، ثم نذوب النشا في ربع كوب ماء، وبعدها نضع النشا على الخليط ونتركه يغلي حتى الحصول على قوام كثيف.
- نضع الفاكهة المتوفرة لدينا ونقلب، ثم نسكب الخليط في الأطباق وتزين حسب الرغبة وتقدم باردة.
Put wheat in a pot on fire then pour milk with sugar and vanilla the whish the ingredients together the add Whipping Cream powder till it disappears after that add heavy whipping cream and whish again and let the mixture to be boiled afterwards mix the corn starch in a ¼ cup of water and add it to the boiled mixture then let it boil again till have the thick mixture.
Add the fruits in the mixture and whisk the pour the mixture in deep dishes and decorate as you like. So “ashoura” is ready to be served
follow us with the following series of preparing ashoura
طريقة عمل العاشورا زى المحلات الطريقة الأولي (التقليدية): The 1st way to do “ashoura”
الطريقة الثانية لعمل العاشورا: عاشوراء بالفانيلا والشوكولاتة
الطريقة الخامسة لعمل العاشورا: عاشوراء التركية Turkish “ashoura” - مكونات العاشوراء بالأرز على الطريقة التركية:
Comments
Post a Comment