سلطة المكرونة اليونانية Greek pasta salad
المكوّنات ingredients
- باكيت من المكرونة على شكل حلزونى.
- بصلة كبيرة الحجم مقطّعة إلى شرائح.
- حبّة خيار كبيرة مقطّعة إلى شرائح.
- ملعقة ملح صغيرة الحجم.
- كوبان من الزّبادي.
- فصّان من الثّوم المهروس.
- كوبان من الطّماطم، صغيرة.
- نصف رأس مفروم من الخسّ.
- نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.
- نصف كوب من البقدونس المفروم.
- كوب جبن أبيض فيتا مفتت.
- نصف كوب زيتون أسود مقطّع إلى شرائح.
- ملعقتان كبيرتان من الخل.
• spiral-shaped pasta.
• Large onion sliced.
• Large chopped cucumber.
• A small spoon of salt.
• 2 cups of yogurt.
• 2 cloves of mashed garlic.
• 2 cups of small tomatoes.
• Half chopped lettuce.
• Half a teaspoon of black pepper.
• Half a cup of chopped parsley
• A cup of white feta cheese.
• Half cup sliced black olives.
• 2 tablespoons of vinegar.
• Large onion sliced.
• Large chopped cucumber.
• A small spoon of salt.
• 2 cups of yogurt.
• 2 cloves of mashed garlic.
• 2 cups of small tomatoes.
• Half chopped lettuce.
• Half a teaspoon of black pepper.
• Half a cup of chopped parsley
• A cup of white feta cheese.
• Half cup sliced black olives.
• 2 tablespoons of vinegar.
طريقة التحضير how to prepare?
- نسلق المعكرونة في قدر عميق يحتوي على كمية وفيرة من الماء المملح، ونتركها إلى أن تنضج، ثمَّ نطفئ عليها ونتركها تبرد قليلاً، ثم نصفيها ثمَّ نضعها في الثلاجة إلى أن تبرد جيداً.
- Boil the pasta in a deep saucepan that contains a lot of salted water, leave it to ripen, then turn off fire and let it cool slightly, and drain it then put in the refrigerator to cool well.
- نضع لبن الزّبادي في طبق واسع، ونضيف إليه الثّوم، والخلّ، ونقلّب المكوّنات مع بعضها إلى أن تختلط جيداً.
- Put the yogurt in a large dish, add the garlic, vinegar, and stir until well mixed.
- نضيف المكرونة إلى الخليط، ونقلّبها إلى أن تتشرّب الزّبادي.
- Add the pasta to the mixture, and stir until yogurt is imbibed.
- نضيف البصل، والخيار والطماطم، والبقدونس، والزّيتون الأسود، والخسّ، ونقلّب مره أخرى لتختلط المكوّنات مع بعضها جيداً.
- Add onions, cucumbers, tomatoes, parsley, black olives, lettuce, and stir again to mix well.
- نوزع الجبن المفتت على وجه السّلطة، ثمَّ نضعها في الثلاجة إلى أن تبرد جيداً، ثمَّ نخرجها ونقدّمها.
- Spread the crumbled cheese on the salad, then put it in the fridge until it is cool, then take it out and serve.
Comments
Post a Comment