شوربة ثمار البحر الفرنسية French seafood soup
شوربة السى فود الفرنسية
المكوّنات ingredients
- 500 جرام من الجمبري مُقشر ومُنظف.
- كيلوغرام من سمك الفيليه المُقطع.
- خمسمئة غرام من بلح البحر مُقشر.
- ثلاثة فصوص كبيرة من الثوم.
- نصف ملعقة صغيرة من الزعفران.
- ملعقة صغيرة ونصف من الأعشاب الريفية.
- • 500 grams of shrimp peeled and cleaned.• Kilogram of fillet cut into chunks.• 500 grams of peeled mussels.• Three large cloves of garlic.• Half a teaspoon of saffron.• small teaspoon of herbs.
مكوّنات الشوربة soup ingredients
- بصلتان مفرومتان.
- أربع حبات من البندورة المهروسة.
- أربع ملاعق صغيرة من صلصة البندورة (الطماطم).
- صفار بيضة.
- نصف ملعقة صغيرة من الخردل(المستردة).
- أربع ملاعق صغيرة من زيت الزيتون.
- ملعقة صغيرة ونصف من الزيت.
- أربعة أكواب من الماء.
- • 2 chopped onions.• Four mashed tomatoes.• Four teaspoons of tomato sauce.• Egg yolk.• 1/2 a teaspoon of mustard (recovered).• Four teaspoons of olive oil.• small teaspoon of oil.• Four glasses of water
طريقة التحضير how to prepare?
- ننقع كلاً من السمك، وبلح البحر، والجمبري بكل من الثوم، والزيت، والأعشاب الريفية، والزعفران في وعاء ثم نُدخله إلى الثلاجة، وندعه مدّة أربع وعشرين ساعة.
- Soak the fish, mussels, and shrimp in garlic, oil, herbs, and saffron in a bowl, then bring it to the refrigerator, and let it stand for 24 hours.
- نُسخن زيت الزيتون في قدر على النار، ثمّ نُضيف إليه ثمار البحر، وندعها إلى أن تنضج، بعد ذلك نُزيل بلح البحر، والجمبري من القدر، وندعه جانباً.
- Heat the olive oil in a saucepan over the fire, then add the sea food, and let it mature, then remove the mussels, shrimp from the pot, and set aside.
- نُضيف الماء إلى القدر، ونغمر السمك به تماماً، ثمّ نضيف صلصة البندورة، وندع الخليط إلى أن يغلي.
- Add the water to the pot, immerse the fish completely, then add the tomato sauce, and let the mixture boil.
- ننقل الخليط إلى الخلاط الكهربائي، ونخلطه جيداً.
- Transfer the mixture to the electric mixer, and mix well.
- نُعيد الخليط إلى القدر، ثمّ نضيف كلاً من الخردل، والبندورة، والبيض، والبصل، وندعه مدّة نصف ساعة، ثم نضيف بلح البحر والجمبري.
- Bring the mixture to the saucepan, then add the mustard, tomato, egg and onion, let it sit for half an hour, then add the mussels and shrimp.
Comments
Post a Comment