Seafood المأكولات البحرية
تعتبر المأكولات البحريّة من الأطعمة ذات القيمة الغذائيّة العالية، حيث تعتبر من المصادر الغنيّة بالبروتين، والعناصر الغذائيّة المتنوعة، لذلك فهي مفيدة جداً لصحّة القلب ولزيادة المناعة.
Seafood is the richest food with high nutritional value; it is a rich source with protein and the other various nutrients. It is very useful for heart health also it increases body immunity.
كما تحتوي المأكولات البحرية على أحماض أوميجا 3 المهمّة لصحّة الجلد والشعر، ويحتوي الكالسيوم الذي يحافظ على قوّة العظام. تُحضّر المأكولات البحريّة بالعديد من الوصفات والطُرق، وقد اخترنا لكم في هذا المقال إحدى هذه الطُرق، وهي طريقة تحضير شوربة السي فود اللذيذة.
In addition, seafood contains omega3, which is very important for skin and hair health. It contains calcium, which maintains bone strength. All seafood recipes can be prepared with many ways. Therefore, we have selected for you some of these delicious recipes. Now we will show you the best Seafood soup recipes.
فوائد السي فود sea food benefits
- تُعتبر ثمار البحر غنيةً بالمعادن والفيتامينات واليود والأحماض الدّهنية اللازمة لصحة الشّرايين والقلب والدّماغ.
Sea fruits are rich in minerals, vitamins, iodine and fatty acids, which are essential for the health of arteries, heart and brain.
- تحتوي بعض القشريّات من ثمار البحر على نسبةٍ من البروتينات.
Some crustaceans of seafood contain a percentage of proteins
- يعمل الأوميجا 3 بالمحافظة على صحة الأعصاب والقلب والشّرايين، ويخلّص من الاكتئاب والتّوتر، ويحسّن المزاج بشكلٍ عام.
Omega3 preserves health of nerves, heart and arteries. Relieves depression and stress also it improves mode in general.
- تعدّ غنيّةً بمضادّات الأكسدة التي تحافظ على البشرة، وتحمي من علامات تقدّم السّن وتُجدّد خلايا البشرة.
It is rich of anti-oxidants, which preserve skin and protect against signs of aging and regenerate skin cells.
- تقوي من الجّهاز المناعي، وتُمد الجّسم بالطّاقة والنّشاط.
Strengthens the immune system and provide body with energy and activity.
- تناول السّي فود بانتظام يحمي من التهاب المفاصل وآلامها، كما أنّها تحتوي على نسبةٍ من فيتامين دال.
Eating seafood regularly protects against arthritis and pain. It also contains vitamin D.
- تقوّي الذّاكرة وتنشطها وتحمي من مرض النّسيان؛ لاحتوائها على ب 12.
It Strengthens memory and activate it. In addition, protects against forgetfulness. It contains vitamin B12.
شوربة ثمار البحر sea food soup
تعتبر شوربة فواكه البحر، أو شوربة ثمار البحر من الأطباق الرئيسيّة في الكثير من البلدان الساحليَّة، وتتكوّنُ من تشكيلةٍ متنوعةٍ من الحيوانات البحريَّة التي تحتوي على قيمةٍ غذائيةٍ عالية مثل: المحار، والسلمون، وسلطعون البحر، والجمبري، والتي تمثل مصدراً مهمّاً للبروتين، والمعادن، والفيتامينات المختلفة، بالإضافة إلى كونها منخفضة الدهون والكولسترول؛ لذا فهي أهمّ الأغذية الصحية المناسبة للحميات الغذائية المختلفة، ولشوربة البحريات قيمة غذائيّة عالية مقارنةً بغيرها من الأطعمة؛ إذ ينصح الخبراء وأخصائي التغذية بإدراج هذا الطبق على النظام الغذائي بشكلٍ منتظمٍ للحصول على كافّة الفوائد التي يقدّمها لصحّة الإنسان، والتي سنذكرها في هذا المقال.
Seafood soup. It is one of the main dishes in many coastal countries. It consists of a variety of marine animals of high nutritional value like:
Oyster, salmon, sea crab and shrimps.
They are an important source of protein, minerals, and various vitamins, in addition to being low in fat and cholesterol. Therefore, it is from the most important healthy food suitable for different diets. Seafood soup has a high nutritional value compared to other foods. Experts and dietitians recommend including this dish on a regular basis to get all the benefits it provides for human health, which we will mention in this article soon.
Comments
Post a Comment