google-site-verification=HGzxlPafVbXTNP2nrW03mHiiQty5EqytVDgTgnQiB28 ستيك مشوى

القائمة الرئيسية

الصفحات

 الستيك المشوى Grilled steak


ستيك مشوى


المكوّناتingredients

·         نصف كيلو من الستيك.
·         حبّة واحدة من كلّ من البطاطا، والجزر، والفلفل الحلو، والكوسا.
·         حبّتان من البصل.
·         فصّ واحد من الثوم.
·         ربع ملعقة صغيرة من الزنجبيل.
·         نصف ملعقة كبيرة من الخلّ.
·         نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.
·         • Half a kilo of steak.

• One grain of potatoes, carrots, sweet peppers and zucchini.
• 2 onions.
• One clove of garlic.
• ¼ teaspoon of ginger.
• Half a tablespoon of vinegar.
• Half a teaspoon of black pepper.


ستيك مشوى


طريقة التحضير how to prepare?

·         اغسلي قطع الستيك بالماء، ثمّ اصنعي شقوقاً بشكل طوليّ في كلّ قطعة، وذلك إذا كانت ذات حجم سميك فقط.
·         Wash the steak with water, and then make crevices longitudinally in each piece, if only thick.

·         افرمي البصل، واهرسي الثوم، وقلبيهم مع الفلفل الحلو المفروم، ثمّ أضيفي الزنجبيل، والملح، والفلفل، وتبّلي بهم قطع الستيك وضعيهم في الثلاجة.
·         Chop the onions, mash the garlic, and stir with the chopped sweet peppers, then add the ginger, salt and pepper, season them with steak pieces and place them in the refrigerator.

·         قطّعي البطاطا، والجزر، والكوسا على شكل مكعّبات وضعيهم في وعاء على النار مع الماء، واسلقيهم.
·         Cut the potatoes, carrots and zucchini in cubes and place them in a bowl on the fire with water and boil them.

·         صفّي الخضار المسلوقة من الماء، وأخرجي قطع الستيك من الثلاجة.
·         Drain the boiled vegetables from the water and pick the steak from the refrigerator.

·         ضعي السوائل الزائدة من التتبيلة في مقلاة وضعي معها الخضار وقلّبي إلى أن تمتصّ الخضار نكهة التتبيلة.
·         Put the excess liquid from the marinade in a frying pan and put the vegetables with it. Stir until the vegetables absorb the flavor of the marinade.

·         اسكبي الخضار في طبق وضعي مكانها قطع الستيك في المقلاة وستأخذ سبع دقائق لكلّ وجه حتّى تنضج ضعيها في مقلاة ذات نوعية جيّدة حتى لا تلتصق واتركيها لمدّة سبع دقائق، ثمّ اقلبيها واتركيها لمدّة سبع دقائق أخرى.
·         Pour the vegetables in a dish and place the pieces of steak in the pan and will take seven minutes for each face until it is cooked in a good quality pan so that it does not stick and leave for seven minutes, then stir and leave for another seven minutes.

·         ضعي الستيك في طبق التقديم مع الخضار وقدّميها.
·         Place the steak in the serving dish with vegetables and serve.

ستيك مشوى

نصائح  notes

ستيك مشوى


·         يفضل اختيار نوعية اللّحم الذي يميل لونه إلى الورديّ فهذا دليل على أنّ اللّحم طازج، أمّا الألوان الغامقة تدلّ على أنّها أخذت من حيوان كبير في السنّ وبالطبع سوف يستغرق وقت اكبر عند التسوية أو أنّها فاسدة او أن تكون قطع الستيك من الفيليه البقريّ.
·         Prefer to choose the kind of meat that tends to pink color, this is proof that the meat is fresh, dark colors indicate that they were taken from an older animal and of course it will take more time when cooking or they are spoiled or be steak pieces of beef fillet.

·         اختاري القطع السميكة نوعاً ما.
·         Choose thick pieces.

·         لا تطهي الستيك واللّحمة باردة بل اخرجيها من الثلاجة واتركيها حتّى تصبح حرارتها عاديّة ثمّ أعدّيها للطهي.
·         Do not cook steak and meat cold, but take it out of the refrigerator and leave it until the temperature is normal and then prepare for cooking.

·         لايوضع الملح على الستيك إلا قبل الشوي مباشرة؛ لأنّ وضعه قبل ذلك يقوم بتخليص الستيك من الماء وهكذا تصبح جافّة وصعبة النضج.
·         The salt is only placed on the steak just before grilling, because putting it before it rids water of the steak and thus becomes dry and difficult to cook.

·         أخرجي قطع الستيك من الثلاجة حتّى يذوب الثلج عنها وتصبح حرارتها عاديّة ثمّ ادهنيها بزيت الزيتون من الجهتين.
·         Remove the steak from the fridge until the ice melts and the temperature becomes normal. brush it with olive oil on both sides.

·         ضعي الملح والتوابل التي ترغبين بها واضغطي عليها برفق حتّى تمتصّ الملح والتوابل.
·         Put the salt and spices you want and gently squeeze them until they absorb the salt and spices.

·         بإمكانك شوي قطع الستيك في الفرن فقط ضعيها في صينية ذات نوعية جيدة لا تلتصق بها الأطعمة ورشيها بزيت الزيتون وادخليها الفرن.
·         You can grill the steak pieces in the; oven just place them in a good quality tray and sprinkle with olive oil then put it in the oven.

ستيك مشوى

Comments

التنقل السريع