محشى ورق عنب باللحم المفروم
Stuffed Grape Leaves with minced meat
المكوّنات ingredients
· 0.5 كيلو ورق عنب
· 0.25 كيلو لحم مفروم
· 0.5 كيلو رز مصري
· 0.5 ليتر مرق لحم
· فنجان عصير ليمون
· فنجان زيت زيتون
· شرائح لمون
· 1 طماطم, حلقات
· 1 بصل, حلقات
· 1 بصلة, كبيرة, مبشورة
· راس ثوم مقشر
· ملعقة كبيرة سمن بلدى
· عصير طماطم
· شبت وبقدونس وكسبرة
· فلفل
· بهارات
· ملح
· 0.5 kg grape leaves
· 0.5 kg Egyptian rice
· 0.5 liters meat broth
· A cup of lemon juice
· 0.25 kg minced meat
· A cup of olive oil
· 1 tomato, shaved
· 1 onion, shaved
· Lemon slices
· 1 onion, large, grated
· Tomato juice
· Garlic head, peeled
· 1 tablespoon margarine
· Dill, parsley and coriander
· Pepper
· Spices
· salt
الخطوات steps
· يغسل جيدا ورق العنب ويوضع في ماء مغلي.
· Wash grape leaves well and put in boiling water.
· ثم يغسل بماء بارد ويصفى.
· Then wash with cold water and drain.
· نغسل الرز ويصفى.
· Wash the rice and drain.
· نبشر البصلة ونضيفها الى الزيت والسمن في حلة على النار الى ان يصبح لون البصل احمر ثم نضيف عليها عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات ونتركها تتسبك ثم نضيف الأرز واللحم المفروم والشبت والبقدونس والكسبرة الخضراء للخليط ونقلب الخلطة جيدا.
· Sprinkle the onion and add it to the oil and margarinein a pot on the fire until the color of the onion becomesred and then add the tomato juice, salt, pepper and spicesand let it overwhelmed then add rice,minced meat, dill,parsley and green coriander mixture and turn the mixture well.
· في حلة نرص حلقات الطماطم والبصل ونضع فصوص الثوم وعيدان ورق العنب.
· In a pot put tomato and onion rings, garlic cloves and grape leaves.
· نحشي ورق العنب.
· Stuff the grape leaves.
· نرص المحشي ثم نضيف المرق وشرائح اليمون وعصير الليمون ونضع طبق فوق المحشي ونغطي الحلة. تغلي ثم نهدئ النار حتى تمام النضج.
· Put the stuffed then add the meat broth,
lemon juice and lemon slices, place a dish over the stuffed,
and cover the pot.let it Boil and then calm the fire until full maturity.
Comments
Post a Comment