شوربة السّي فود بالنّكهة الحارّة Seafood soup with spicy flavor
طريقة عمل شوربة السّي فود بالنّكهة الحارّة
المكوّنات ingredients
- ثمار البحر المشكّلة (كلاماري(السبيط)، وحبّار، ومحار(جندوفلى)، وروبيان(جمبرى)، وسلطعون(كابوريا)، وكركند(استاكوزا)، وأخطبوط) وقطعة من سمك الفيلية.
- Amount of seafood (calamari, squid, oyster, shrimp, crab, lobster, octopus and fillet of fish.
- مطيّبات صحيحة لسلق فواكه البحر (ورق لورا، وبعض فصوص الثّوم، وبعض حب الهال(الحبهان)، وبصلة مقطّعة إلى أرباع).
- some flavors for boiling seafood (pay leaves, some garlic cloves, some cardamom, onions cut into quarters).
- مطيّبات مطحونة؛ ملعقة كبيرة من (البصل البودرة، وثوم البودرة، وزنجبيل البودرة، والفلفل الأبيض، وببريكا حارّة).
- 1 tablespoon (onion powder, garlic powder, ginger powder, white pepper, and hot paprika).
- كوب من كريمة الطّبخ. A glass of cooking cream
- ملح حسب الرّغبة A Salt as desired
- ملعقة من الزّبدةA Spoon of butter.
- ملعقة من الدّقيق. A Spoon of flour
طريقة التحضير how to prepare?
- بدايةً قومي بغسل ثمار البحر بالماء المضاف له قليلٌ من الملح، واتركيها لربع ساعة، ثمّ قومي بشطفها بالماء الجاري جيداً.
- First wash the seafood with added salt, leave it for a quarter of an hour, then rinse it with running water.
- في قدرٍ على النّار أضيفي ماءً كافياً لعمليّة السّلق، وأضيفي المطيّبات الصّحيحة على التّوالي.
- In a saucepan add enough water to the boiling process, and add the correct flavors, respectively.
- أضيفي ثمار البحر كاملةً في ماء السّلق واتركيها لربع ساعةٍ فقط؛ حيثُ إنّ كثرة السّلق تفقدها الكثير من الخواص، وتُقلّل من الرّطوبة بداخلها
- Add the whole seafood in the boiling water and leave it for only a quarter of an hour, as too much BOILING loses many properties and reduces the moisture inside.
- انتشلي ثمار البحر مع الاحتفاظ بماء السّلق.
- Pick up the seafood while keeping the boiling water.
- أضيفي ملعقةً من الزّبدة والدّقيق في قدرٍ آخر على النّار، وقلّبي حتّى يتشبّع الدّقيق بالزّبدة.
- Add a spoon of butter and flour in another saucepan over the fire, and stir until the flour is saturated with butter.
- أضيفي ماء سلق ثمار البحر وقلّبي حتّى تحصلي على مرقٍ كثيف القوام قليلاً.
- Add boiling water (fish broth) and stir until you get a slightly thick broth.
- أضيفي ثمار البحر والمطيّبات المطحونة، وقلّبي المكونات، واتركيها خمس دقائق على النّار.
- Add the seafood and ground herbs, stir in the ingredients, and leave it on fire for five minutes
- أضيفي كوب الكريمة وقلّبي الحساء مرةً أخرى، واتركيه لخمس دقائقٍ إضافيةٍ ليكون جاهزاً للسّكب والتّقديم.
- Add the cup of cream and stir the soup again, and leave for another five minutes to be ready to pour and serve.
- وزّعي السّي فود في أطباقٍ مخصّصة للحساء، وزيّنيها برشةٍ من البقدونس المفروم.
- Spread the seafood in soup dishes and garnish with a sprinkle of chopped parsley.
- يمكنكِ إعداد السّي فود بنفس الطّريقة دون إضافة الكريمة.
- You can prepare seafood in the same way without adding cream.
- يمكنكِ شراء ثمار البحر كلّ صنفٍ على حدة أو شراؤه معبأً بأكياسٍ ويكون مقطّعاً وجاهزاً لإعداد السّي فود.
- You can buy seafood each item separately or buy it packed in bags and be chopped and ready to prepare seafood.
- يمكنكِ إضافة الجمبري بالقشر، ويُقشّر أثناء تناول الحساء مع انتزاع الرّأس كما يُقدم في مطاعم الأسماك.
- You can add shrimp with its shell, peel while eating soup and grab the head as it is served in fish restaurants.
- قدّمي حساء السّي فود كطبقٍ أوليّ قبل تقديم طبق السّمك الرّئيسيّ.
- Serve the seafood soup as a primary dish before serving the main fish dish.
Comments
Post a Comment