سلطة المكرونة والبيض المسلوق
Pasta salad with boiled eggs
المكوّنات ingredients
- أربعمئة غرام من المكرونة.
- خمس حبات من كلّ: فليفلة صفراء مقطّعة إلى مكعبات، وخيار مقطّع إلى دوائر.
- نصف باقة من البقدونس الأخضر المفروم.
- ست بيضات مسلوقات ومقطّعات إلى أرباع.
- ثلاثة أكواب من الطماطم الكرز المقطّعة إلى أنصاف.
- ربع كوب من كلّ: زيتون أسود، وزيتون أخضر منزوعين النواة.
• 400 grams of pasta.
• Five grains of each: yellow pepper cut into cubes, and cucumber cut into circles.
• Half a bunch of chopped green parsley.
• Six boiled eggs and cut into quarters.
• Three cups of cherry tomatoes cut into halves.
• A quarter cup of each: black olives, and green olives without kernel.
• Five grains of each: yellow pepper cut into cubes, and cucumber cut into circles.
• Half a bunch of chopped green parsley.
• Six boiled eggs and cut into quarters.
• Three cups of cherry tomatoes cut into halves.
• A quarter cup of each: black olives, and green olives without kernel.
مكوّنات الصلصةsauce ingredients
- ملعقتان كبيرتان من الخلّ الأبيض.
- ملعقة كبيرة من كل: خردل ديجون، وأوريجانو(زعتر برى).
- خمس ملاعق كبيرة من زيت الزيتون.
- ملح طعام.
• 2 tablespoons white vinegar.
• One tablespoon each: Dijon mustard, oregano.
• Five tablespoons of olive oil.
• Salt.
• One tablespoon each: Dijon mustard, oregano.
• Five tablespoons of olive oil.
• Salt.
طريقة التحضير how to prepare?
- نسلق المكرونة في ماء مغلي حسب التعليمات المكتوبة على العلبة، ثم نصفيها ونضعها في وعاء كبير الحجم.
- نضع الطماطم الكرز، والبيض، والخيار، والفليفلة الصفراء، والزيتون الأسود والأخضر، والبقدونس في الوعاء.
- نخلط الخردل في وعاء صغير مع الخلّ الأبيض، وزيت الزيتون، والملح، والزعتر، والأوريجانو.
- نسكب الصلصة فوق السلطة، ونخلط المكوّنات ببطء حتى لا يتفتّت البيض.
• Boil the pasta in boiling water according to the instructions written on the can, then drain and put in a large bowl.
• Place cherry tomatoes, eggs, cucumbers, yellow peppers, black and green olives, and parsley in the bowl.
• Mix mustard in a small bowl with white vinegar, olive oil, salt, thyme and oregano.
• Pour the sauce over the salad, and mix the ingredients slowly so that the eggs do not crumble.
• Place cherry tomatoes, eggs, cucumbers, yellow peppers, black and green olives, and parsley in the bowl.
• Mix mustard in a small bowl with white vinegar, olive oil, salt, thyme and oregano.
• Pour the sauce over the salad, and mix the ingredients slowly so that the eggs do not crumble.
Comments
Post a Comment