محشى ورق عنب بالبفتيك
Stuffed Grape Leaves with beefsteak
المكوّنات ingredients
· 0.5 كيلو ورق عنب
· 0.5 كيلو رز مصري
· 0.5 ليتر مرق لحم
· شرائح من لحم البفتيك
· فنجان عصير ليمون
· فنجان زيت زيتون
· شرائح لمون
· 1 طماطم, حلقات
· 1 بصل, حلقات
· 1 بصلة, كبيرة, مبشورة
· راس ثوم مقشر
· ملعقة كبيرة سمن بلدى
· عصير طماطم
· فلفل
· شبت وبقدونس وكسبرة
· شبت وبقدونس وكسبرة
· بهارات
· ملح
· 0.5 kg grape leaves
· 0.5 kg Egyptian rice
· 0.5 liters meat broth
· Beef slices
· A cup of lemon juice
· A cup of olive oil
· 1 tomato, shaved
· 1 onion, shaved
· Lemon slices
· 1 onion, large, grated
· Tomato juice
· Garlic head, peeled
· 1 tablespoon margarine
· Pepper
· dill, parsley and coriander
· dill, parsley and coriander
· Spices
· salt
الخطوات steps
· يغسل جيدا ورق العنب ويوضع في ماء مغلي.
· Wash grape leaves well and put in boiling water.
· ثم يغسل بماء بارد ويصفى.
· Then wash with cold water and drain.
· نغسل الرز ويصفى.
· Wash the rice and drain.
· نبشر البصلة ونضيفها الى الزيت والسمن في حلة على النار الى ان يصبح لون البصل احمر ثم نضيف عليها عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات ونتركها تتسبك ثم نضيف الأرز والشبت والبقدونس والكسبرة الخضراء للخليط ونقلب الخلطة جيدا.
· Sprinkle the onion and add it to the oil and margarine in apot on the fire until the color of the onion becomes redand then add the tomato juice, salt, pepper and spices andlet it overwhelmed then add rice, dill, parsley and
green coriander mixture and turn the mixture well.
· في حلة نرص حلقات الطماطم والبصل ونضع فصوص الثوم وعيدان ورق العنب.
· In a pot put tomato and onion rings, garlic cloves and grape leaves.
· نحمر شرائح اللحم في القليل من السمن.
· Roast steaks in a little margarine.
· نحشي ورق العنب.
· Stuff the grape leaves.
· نرص شرائح اللحم ثم المحشي نضيف المرق وشرائح اليمون وعصير الليمون ونضع طبق فوق المحشي ونغطي الحلة. تغلي ثم نهدئ النار حتى تمام النضج.
· Put the beefsteak then the stuffed also Add the meat broth,
lemon juice and lemon slices, place a dish over the stuffed
, and cover the pot.let it Boil and then calm the fire
until full maturity.
Comments
Post a Comment