سمك التونة المقلى Fried tuna
المكوّنات ingredients
- سمكة تونة كبيرة الحجم.
- فصان من الثوم.
- نصف حزمة بقدونس.
- حبة فلفل أخضر.
- حبتان من الطماطم.
- ملعقة صغيرة من البهارات المشكلة.
- رشة من الملح.
- زيت للقلي.
- • Large tuna fish.• Cloves of garlic.• Half a pack of parsley.• 1 piece of Green pepper.• 2 tomatoes.• 1 teaspoon of mixed spices.• A pinch of salt.• frying oil.
طريقة التحضير how to prepare?
- يُغسل السمك جيداً بالماء والليمون والدقيق، وينظف البطن أيضاً.
- Wash the fish thoroughly with water, lemon and flour, and also clean the abdomen.
- يُقطع الرأس والذيل، وتُقطع السمكة إلى أجزاء على شكل مربعات.
- Cut the head and tail, and cut the fish into squares.
- يضاف الثوم، والبقدونس، والملح والبهار معاً (التتبيلة)، يُتبّل السمك جيداً.
- Add garlic, parsley, salt and spices together, seasoning the fish well.
- يُوضع في الثلاجة ويُترك لعدة ساعات.
- Place in refrigerator and leave for several hours.
- يُسخّن زيت القلي على النار، ويُحضّر الدقيق.
- Heat the frying oil on the fire, and prepare the flour.
- تُوضع قطعة السمك في الدقيق، ثم تُوضع على النار وتقلى.
- Place the fish in the flour, place on the fire and fry.
- تُترك السمكة في الزيت حتى تنضج ويُصبح لونها ذهبياً مائلاً للحمرة، ثم تُرفع من النار وتُوضع في صينية مجهزة من قبل بالورق حتى تمتص زيت القلي منها.
- Leave the fish in the oil until they mature and become reddish-golden, then remove from the fire and placed in a pre-prepared tray with kitchen tissues to absorb the frying oil.
- تُرص في صحون، ويمكن تزيينها بالجرجير، أو البقدونس، وشرائح الليمون، وتُقدّم للأكل، ويُفضّل تقديمها مع الأرز الأصفر أو الخبز الساخن.
- serve in dishes, can be decorated with watercress, or parsley, and lemon slices, and served to eat, preferably served with yellow rice or hot bread.
Comments
Post a Comment