محشى ورق عنب بالريش الضأني او البتلو
Stuffed Grape Leaves with Lamb or veal ribs
المكوّنات ingredients
· 0.5 كيلو ورق عنب
· ريش ضانى او بتلو
· 0.5 كيلو رز مصري
· 0.5 ليتر مرق لحم
· فنجان عصير ليمون
· فنجان زيت زيتون
· شرائح لمون
· 1 طماطم, حلقات
· 1 بصل, حلقات
· 1 بصلة, كبيرة, مبشورة
· راس ثوم مقشر
· ملعقة كبيرة سمن بلدى
· عصير طماطم
· شبت وبقدونس وكسبرة
· فلفل
· بهارات
· ملح
· 0.5 kg grape leaves
· 0.5 kg Egyptian rice
· Lamb or veal ribs
· 0.5 liters meat broth
· A cup of lemon juice
· A cup of olive oil
· 1 tomato, shaved
· 1 onion, shaved
· Lemon slices
· 1 onion, large, grated
· Tomato juice
· Garlic head, peeled
· 1 tablespoon margarine
· Dill, parsley and coriander
· Pepper
· Spices
الخطوات steps
· يغسل جيدا ورق العنب ويوضع في ماء مغلي.
· Wash grape leaves well and put in boiling water.
· ثم يغسل بماء بارد ويصفى.
· Then wash with cold water and drain.
· نغسل الرز ويصفى.
· Wash the rice and drain.
· نبشر البصلة ونضيفها الى الزيت والسمن في حلة على النار الى ان يصبح لون البصل احمر ثم نضيف عليها عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات ونتركها تتسبك ثم نضيف الأرز والشبت والبقدونس والكسبرة الخضراء للخليط ونقلب الخلطة جيدا.
· Sprinkle the onion and add it to the oil and
margarine in a pot on the fire until the color of
the onion becomes red and then add the tomato juice,
salt, pepper and spices and let it overwhelmed then add rice ,
dill, parsley and green coriander mixture and turn the mixture well.
· نحمر شرائح الريش في القليل من السمن.
· Roast Lamb or veal ribs in a little margarine.
· في حلة نرص حلقات الطماطم والبصل وقطع الريش ونضع فصوص الثوم وعيدان ورق العنب.
· In a pot put Lamb or veal ribs, tomato and onion rings, garlic cloves
and grape leaves.
· نحشي ورق العنب.
· Stuff the grape leaves.
· نرص المحشي ثم نضيف المرق وشرائح اليمون وعصير الليمون ونضع طبق فوق المحشي ونغطي الحلة. تغلي ثم نهدئ النار حتى تمام النضج.
· Put the stuffed then add the meat broth, lemon juice and
lemon slices, place a dish over the stuffed, and cover the pot.
let it Boil and then calm the fire until full maturity.
Comments
Post a Comment