شوربة السى فود بدون كريمة
Seafood soup without cream
المقادير ingredients
· ربع كيلو من الجمبري المتوسط الحجم.
· ربع كيلو من الكاليماري المقطع لقطع متوسطة الحجم.
· ربع كيلو من بلح البحر.
· ربع كيلو من السمك الفيليه المقطع لقطع متوسطة.
· 4 كابوريا.
· بصلة كبيرة الحجم مقطعة على شكل حلقات.
· كوب كبير الحجم من اللبن السائل.
· 3 ملعقة متوسطة الحجم من الدقيق الأبيض.
· ملعقة كبيرة من الذبدة.
· مرقة سمك حسب الرغبة.
· فلفل الأسود الناعم.
· كمون الناعم.
· مشروم.
· جزر.
· بطاطس المكعبات.
· بسلة الخضراء.
· ورق لورا.
· • A quarter kilo of medium-sized shrimp.
• A quarter kilo of calamari cut into medium-sized pieces.
• A quarter kilo of mussels.
• quarter kilo of fillet fish cut into medium pieces.
• 4 crabs.
• Large onion cut into rings.
• A large cup of liquid milk.
• 3 medium spoons of white flour.
• tablespoon of butter.
• Fish stock as desired.
• grounded Black pepper.
• Smooth cumin.
• Mushroom.
• Carrots.
• Potato cubes.
• Green peas.
• Laura paper.
طريقة التحضير how to prepare?
· نظفي السي فود بالملح والماء.
· Clean the seafood with salt and water.
· اتركي الجمبري بقشره، ولكن زيلي الرأس.
· Leave the shrimp unpeeled, but remove head.
· قطعي الكابوريا لنصفين.
· Cut the crab into 2 halves.
· اسلقي الكابوريا مع الفيليه وضيفي الكمون والفلفل الأسود مع الملح والمرقة وقلبي جيدًا حتى ينضج الخليط، واتركيه جانبًا.
· Boil the crab with the fillet and add the cumin and black pepper with salt and stock and stir well until the mixture is cooked, and leave aside.
· ضعي السمنة على النار واتركيها تذوب، وضيفي البصل وقلبيه.
· Put the butter on the fire and let it melt, add the onion and stir well.
· ضيفي السي فود بعد أن تكوني صفتيه جيدًا من الماء، وقلبيه في البصل لدقائق، وضيفي دقيق وقلبي لدقيقتين.
· Add the seafood after you have drain them from water, stir them in the onion for a few minutes, then add flour and stir for a couple of minutes.
· ضيفي السمك المسلوق على الماء بالتدريج وقلبي حتى تتغير سماكة وقوام السمك.
· Add the boiled fish on the water gradually and stir until the thickness and texture of the fish change.
· ضعي الماء مع الكمون والملح بالإضافة إلى الخضراوات حتى تسلق.
· Put the water with cumin and salt plus the vegetables to boil.
· صفي الخضراوات من الماء، وضعي السي فود على الخضار وقلبي جيدًا.
· Drain the vegetables from the water, add the seafood to the vegetables and stir well.
· ضيفي اللبن مع التقليب.
· Add milk with stirring.
· ارفعي الخليط من النار، وقدميه.
· Lift the mixture out of the fire, and serve.
Comments
Post a Comment