الفول المدمّس بصلصة التوم Fava beans with garlic sauce
المكونات ingredients
- كوبان من الفول المسلوق (المدمس).
- 5 حبة طماطم مبشورة.
- 5 ملعقة كبيرة من الثوم المهروس.
- نصف ملعقة صغيره كمون مطحون.
- ملعقة كبيرة خل.
- ملعقتان كبيرتان من البقدونس المفروم (للزينة).
- ربع كوب من زيت الزيتون.
- ملح وفلفل أسود حسب الرغبة.
- ثلاث ملاعق كبيرة من زيت الزيتون (للزينة).
• 2 cups boiled fava beans
• 5 grated tomatoes.
• 5 tablespoons of mashed garlic.
• Half a teaspoon ground cumin.
• tablespoon vinegar.
• 2 tablespoons chopped parsley (for decoration).
• A quarter cup of olive oil.
• Salt and black pepper to taste.
• 3 tablespoons of olive oil (for decoration).
• 5 grated tomatoes.
• 5 tablespoons of mashed garlic.
• Half a teaspoon ground cumin.
• tablespoon vinegar.
• 2 tablespoons chopped parsley (for decoration).
• A quarter cup of olive oil.
• Salt and black pepper to taste.
• 3 tablespoons of olive oil (for decoration).
طريقة التحضير how to prepare?
- نخلط جميع المكونات في قدر على النار ونتركها تغلي على نار متوسطة، ثم باستخدام أداة هرس البطاطا نهرس المكونات مع بعضها حتى تندمج وتتجانس.
- لعمل الصلصة:
في زيت ساخن على النار نضيف الثوم المهروس الى ان يصفر لونه نضيف الطماطم المبشورة وملعقة الخل والملح والكمون والفلفل الأسود ونترك الخليط يتسبك.
- نرفع القدر عن النار ونمزج الخليط مع صلصة الطماطم، ونضع الفول في طبق التقديم ونزيّنه بالبقدونس وملعقتين من زيت الزيتون.
- نقدّم الفول مع البصل الأخضر والخبز.
• Mix all the ingredients in a saucepan over the fire and let it boil over medium heat, then using the potato mash tool mash all the ingredients together until combined.
• To make the sauce:
In a hot oil on the fire add the mashed garlic to be yellow color then add grated tomatoes and a spoon of vinegar, salt, cumin and black pepper and let the mixture.
• Remove from heat and mix with tomato sauce, place the beans in a serving dish and garnish with parsley and 2 tablespoons of olive oil.
• Serve beans with spring onions and bread.
• To make the sauce:
In a hot oil on the fire add the mashed garlic to be yellow color then add grated tomatoes and a spoon of vinegar, salt, cumin and black pepper and let the mixture.
• Remove from heat and mix with tomato sauce, place the beans in a serving dish and garnish with parsley and 2 tablespoons of olive oil.
• Serve beans with spring onions and bread.
Comments
Post a Comment