طريقة عمل دجاج بالصلصة الحارة How to make chicken with hot sauce
المكوّنات ingredients
- دجاجة كاملة متوسّطة الحجم.
- ثلاث ملاعق كبيرة من الخل.
- ثلاث ملاعق كبيرة من الطماطم المهروسة.
- ثلاثة فصوصٍ من الثوم المهروس.
- ملعقةٌ صغيرةٌ من الزعتر الأخضر المجفّف.
- ملعقتان كبيرتان من الكاتشاب.
- نصف ملعقةٍ صغيرةٍ من الفلفل الأحمر الحارّ.
- ملعقة صغيرة من ملح الطعام.
- ثلاث ملاعق كبيرةٍ من زيت الزيتون.
- ملعقة كبيرة من الخردل(المستردة).
- ربع كأسٍ من عصير الليمون الطبيعي.
- حبّة من البطاطس المقطّعة إلى شرائح -حسب الرغبة-.
- حبّة من الجزر المقطع إلى شرائح -حسب الرغبة-.
- ثلاثة رؤوسٍ من الثوم.
.Whole medium size chicken.
• Three tablespoons of vinegar.
• Three tablespoons of mashed tomatoes.
.Three cloves of mashed garlic.
• 1 teaspoon dried green thyme.
• 2 tablespoons of ketchup.
.Half a teaspoon of hot red pepper
• 1 teaspoon of table salt.
• 3 tablespoons of olive oil.
• 1 tablespoon mustard (recovered).
• A quarter cup of natural lemon juice.
• Sliced potatoes, as desired.
• Sliced carrots, as desired.
• Three heads of garlic.
• Three tablespoons of vinegar.
• Three tablespoons of mashed tomatoes.
.Three cloves of mashed garlic.
• 1 teaspoon dried green thyme.
• 2 tablespoons of ketchup.
.Half a teaspoon of hot red pepper
• 1 teaspoon of table salt.
• 3 tablespoons of olive oil.
• 1 tablespoon mustard (recovered).
• A quarter cup of natural lemon juice.
• Sliced potatoes, as desired.
• Sliced carrots, as desired.
• Three heads of garlic.
طريقة التحضير how to prepare?
- امزج كلّ من الخل، معجون الطماطم، والثوم المهروس، والزعتر المجفّف، والكاتشاب، والفلفل الأحمرّ الحارّ، وملح الطعام، وزيت الزيتون، والخردل، وعصير الليمون الحامض في وعاءٍ متوسط الحجم، مع مراعاة مزج المكونات جيداً حتّى تختلط مع بعضها ويصبح المزيج متجانساً.
- Mix vinegar, tomato paste, mashed garlic, dried thyme, ketchup, chili red pepper, table salt, olive oil, mustard and lemon juice in a medium bowl, mix well until they are mixed together and the mixture is homogeneous.
- غسل الدجاجة من الخارج والداخل بشكلٍ جيدٍ، ونقعها بالملح والليمون، وتركها في المحلول لساعتين تقريباً، مع مراعاة تنظيفها بالملح من الداخل.
- Wash the chicken from the outside and inside well, soak it with salt and lemon, and leave in the solution for about two hours, taking into account the cleaning with salt from the inside.
- شطف الدجاجة بالماء جيداً للتخلّص من أثر الملح والليمون.
- Rinse the chicken thoroughly with water to get rid of the salt and lemon effect.
- دهن الدجاجة بمزيج البهارات بشكلٍ جيدٍ من الداخل والخارج، مع مراعاة تمرير بعض التتبيلة الحارة بين جلد الدجاجة واللحم، وإدخالها إلى الثلاجة لمدة ساعتين كحدٍ أدنى.
- Spread the chicken well with the spices mix well inside and out, taking into account some hot seasoning between the skin of the chicken and meat, and bring it to the refrigerator for a minimum of two hours.
- تجهيز صينية الفرن، ووضع الدجاجة فيها، مع التتبيلة الحارّة، وتسخين الفرن وتجهيزه.
- Prepare the oven tray, put the chicken in it, with the hot seasoning, heat the oven and equip it.
- إضافة شرائح البطاطس، والجزر، ورؤوس الثوم إلى الدجاجة.
- Add potato slices, carrots, and garlic heads to the chicken.
- غطى الصينيّة بورق القصدير، وإدخالها إلى الفرن على درجة حرارةٍ متوسّطةٍ لساعةٍ ونصف.
- Cover the tray with tin foil, and bring it to the oven at medium temperature for an hour and a half.
- اختبار نضج الدجاجة بعد مرور معظم الوقت، وذلك من خلال استخدام شوكة الطعام، أو عود الأسنان الخشبيّ، فإذا شارفت على النضج، يجب إزالة ورق القصدير عنها، وإعادة الصينيّة إلى الفرن مرّةً أخرى؛ حتّى تحمرّ الصينيّة بشكلٍ جيّدٍ، وتكتسب اللون الأحمر المميّز.
- Test the maturity of the chicken after most of the time, through the use of food fork, or wooden toothpick. If it is about to mature, you should remove the tin paper from it, and return the tray to the oven again; until the tray is well reddish, and acquire a distinctive red color.
Comments
Post a Comment