طريقة عمل شوربة السي فود seafood soup
شوربة السي فود seafood soup
المكوّنات ingredients
- مئتان وخمسون غراماً من الجمبري. Two hundred and fifty grams of shrimp
- مئتان وخمسون غراماً من الحبار(السبيط). Two hundred and fifty grams of squid
- مئتان وخمسون غراماً من بلح البحر. Two hundred and fifty grams of mussels
- مئتان وخمسون غراماً من فيليه السمك المقطّع. Two hundred and fifty grams of chopped fish fillet.
- أربع حبات من السلطعون (الكابوريا). Four grains of crab
- كوب من الحليب السائل. A glass of liquid milk
- رأس من البصل كبير الحجم، والمقطع لحلقات. A head of large onion, cut into rings
- ثلاث ملاعق كبيرة من الطحين الأبيض. Three tablespoons of white flour
- ملعقة كبيرة من السمن. Tablespoon of margarine
- مرق سمك حسب الحاجة. Fish Broth as needed
- رشّة من الفلفل الأسود. A pinch of black pepper
- رشّة من الكمون. A sprinkle of cumin
طريقة التحضير how to prepare ?
- اغسلي ثمّار البحر، ونظفيها جيّداً بالماء المملح.
- Wash the seafood, and clean it well with salted water.
- انزعي رؤوس الجمبري، ثمّ قطّعي حبات السلطعون(الكابوريا) إلى أنصاف.
- Remove the shrimp heads, then cut the crab into halves.
- اغمري فيليه السمك بالمرق، ونكهيه بالملح، والكمون، والفُلفُل الأسود، واسلقيه على النار المتوسطة حتّى ينضج.
- Dip the fish fillet with broth, flavor it with salt, cumin, and black pepper, and boil over medium heat until tender.
- أذيبي السمن على نار متوسطة، وقلبي حلقات البصل فيه حتّى تذبل.
- Melt the margarine over medium heat, and stir the onion rings until it wilts.
- صفي ثمّار البحر من الماء، وضعيها في السمن.
- Drain the seafood from the water and put it in the margarine.
- قلبي المكوّنات السابقة لخمسِ دقائق على النار، ثمّ أضيفي الطحين، وقلبي لدقيقتين إضافيتين.
- Stir the previous ingredients for five minutes on the fire, then add the flour, and stir for two more minutes
- ضعي فيله السمك، واسكبي المرق بشكلٍ تدريجيّ.
- Place the fish fillet, and gradually pour the broth.
- حرّكي الخليطَ بشكلٍ مستمرّ حتّى يصبح قوامه سميكاً بعض الشيء.
- Stir the mixture continuously until the texture is slightly thick.
- اسكبي الحليب، ورشّي القليل من الملح، واتركي الخليط على النار حتّى يسخن دون أن يغلي.
- Pour the milk, sprinkle with a little salt, and leave the mixture to heat until it boils
Comments
Post a Comment