صينية سمك التونة بالبطاطس Tuna Tray with potato
المكوّنات ingredients
- سمكة تونة متوسطة الحجم.
- بصلة صغيرة الحجم.
- خمس حبات من الطماطم.
- عصير ليمونة.
- نصف ضمة بقدونس.
- قرن فلفل أخضر.
- فصان من الثوم.
- رشة ملح.
- حبتان من البطاطا.
- نصف ملعقة صغيرة من كل من؛ (الملح، والبهار، والفلفل الأسود، والكمون، والشطة، وبهار السمك).
- • Medium-sized tuna fish.• Small onion.• Five tomatoes.• Lemon juice.• Half of the parsley.•1 piece of green pepper.• Cloves of garlic.• A pinch of salt.• 2 potatoes.• Half a teaspoon of each; (salt, pepper, black pepper, cumin, chili, fish spice).
طريقة التحضيرhow to prepare?
- تُنظف السمكة جيداً، وتقطّع إلى قطع متوسطة الحجم.
- Clean the fish well, and cut into medium-sized pieces.
- تُقطّع الخضروات، وتوضع في صحن وتجهز.
- Chop the vegetables, place in a bowl and prepare.
- يُضاف إليهم الملح، والبهار، والفلفل الأسود، والكمون، والشطة، وبهار السمك.
- Add salt, pepper, black pepper, cumin, chili and fish spices.
- يوضع السمك في صينية الفرن، ويوضع تحتها البطاطا.
- Place the fish in the oven tray, and put it over the potatoes.
- ترشّ عليهم خلطة الخضار المعدّة سابقاً، ويُضاف إليهم كوب ونصف من الماء.
- Sprinkle with the previously prepared vegetable mixture, and add one and a half cups of water.
- يُوضع في الفرن وتُترك لمدّة لا تقل عن ربع ساعة، أو حتى تنضج.
- Place in the oven and leave for at least a quarter of an hour, or until cooked.
- تُخرج من الفرن بعد نضجها، وتوضع في صحون وتُقدم للأكل مع الخبز الساخن أو الأرز.
- Remove from the oven after maturing, placed in dishes and served to eat with hot bread or rice.
Comments
Post a Comment