سمك التونة في الفرن roasted TUNA
المكوّنات ingredients:
- سمكتان كبيرتان من التونة.
- عودان من الكرفس.
- نصف حزمة بقدونس.
- نصف حزمة شبت.
- حبة فلفل أخضر.
- عصير ليمونة.
- بصلة.
- ثلاثة فصوص من الثوم.
- ثلاث حبات من الطماطم.
- حبتان من البطاطس.
- نصف ملعقة صغيرة من الكمون.
- رشة من الملح.
- رشة من الفلفل أسمر.
- • Two large tuna fish.• Chopsticks of celery.• Half a pack of parsley.• Half pack of dill.• Green pepper.• Lemon juice.• an onion.• Three cloves of garlic.• Three tomatoes.• 2 potatoes.• Half a teaspoon of cumin.• A pinch of salt.• A pinch of brown pepper.
طريقة التحضير how to prepare?
- يُغسل سمك التونة جيداً بالماء والليمون والدقيق، ويُنظف من الداخل.
- Wash the tuna thoroughly with water, lemon and flour, and clean the inside.
- تُغسل الخضروات جيداً، وتُقطّع لقطع صغيرة، ما عدا البطاطس حيث يفضل تقطيعها إلى شرائح.
- Vegetables are thoroughly washed and cut into small pieces, except potatoes which preferred to be chopped into slices.
- تُوضع الخلطة السابقة مع البهار والفلفل الأسود معاً في السمكة.
- Put the previous mixture with pepper and black pepper together in the fish.
- تُجهّز الصينية، وتفرش بشرائح البطاطا، والليمون، والطماطم، وذلك حتى لا تلتصق بصينية الفرن أثناء طهيها.
- Prepare the tray and put potato slices, lemon and tomatoes so that tuna fish does not stick to the oven tray while cooking
- تُوضع الصينية في فرن متوسط الحرارة، وتترك لمدة لا تقل عن نصف ساعة تقريباً.
- Place the tray in a medium heat oven, and leave for at least half an hour.
- بعد نضجها، تُخرج من الفرن وتوضع في صحون، وتقدم للأكل مع صحن من الأرز الأصفر، أو الخبز العربي.
- Once cooked, remove from the oven and put in dishes, served to eat with a bowl of yellow rice, or Arabic bread.
Comments
Post a Comment