سلطة المكرونة بالتونة
Pasta salad with tuna
المكوّنات ingredients
- نصف علبة مكرونة فوسيلي (حلزونية) القمح الكامل.
- ملعقة خلّ تفاح كبيرة الحجم.
- ملح وفلفل أسود حسب الرّغبة.
- علبتان من التونة الخفيفة المصفّاة من الزّيت والمفتتة.
- ثلاثة سيقان من الكرفس المفروم، ويمكن استخدام الأوراق أيضاً للحصول على طعم أقوى.
- ربع ملعقة صغيرة من بودرة البصل.
- ملعقة صغيرة ونصف من توابل فلفل اللّيمون.
- برش ليمون.
- نصف كوب لبن الزبادي اليوناني والخالي من الدسم، وغير المنكّه.
• Half a box of whole wheat fusilli (spiral) pasta.
• large spoon of apple cider vinegar.
• Salt and black pepper as desired.
• 2 cans of light oil drained and crumbly tuna.
• Three stalks of chopped celery, leaves can also be used for a stronger taste.
• ¼ teaspoon of onion powder.
• small teaspoon of lemon pepper seasoning.
• Sprinkle lemon.
•Half a cup of Greek yogurt, skimmed and non-flavored.
• large spoon of apple cider vinegar.
• Salt and black pepper as desired.
• 2 cans of light oil drained and crumbly tuna.
• Three stalks of chopped celery, leaves can also be used for a stronger taste.
• ¼ teaspoon of onion powder.
• small teaspoon of lemon pepper seasoning.
• Sprinkle lemon.
•Half a cup of Greek yogurt, skimmed and non-flavored.
طريقة التحضير how to prepare?
- نسلق المعكرونة في ماء مغلي، ونتركها حتى تُطهى بالكامل، ثمَّ نطفئ عليها ونصفّيها ونتركها جانباً حتى تبرد.
- Boil the pasta in boiling water, leave until fully cooked, then turn off and drain and leave aside to cool.
- نحضر وعاءً كبيراً ونضع فيه التونة، والكرفس.
- Bring a large bowl and place the tuna and celery.
- نحضر اللتبيلة، فنخلط لبن الزبادي اليوناني مع والملح، وبودرة البصل، وخلّ التفاح، وفلفل الليمون، وبرش اللّيمون، والخردل، والفلفل الأسود.
- Mix the Greek yogurt with salt, onion powder, apple cider vinegar, lemon pepper, lemon zest, mustard and black pepper.
- نضيف المكرونة إلى التونة والكرفس ونضيف إليها التتبيلة، ونحرك المكوّنات بلطف لتمتزج، ثمَّ نتبلها بالملح والفلفل الأسود حسب الحاجة.
- Add the pasta to the tuna and celery and add the marinade, gently stir to blend, then season with salt and black pepper as needed.
Comments
Post a Comment