google-site-verification=HGzxlPafVbXTNP2nrW03mHiiQty5EqytVDgTgnQiB28 سلطة المكرونة بالتونة

القائمة الرئيسية

الصفحات

 سلطة المكرونة بالتونة

Pasta salad with tuna

سلطة المكرونة بالتونة


المكوّنات ingredients
  • نصف علبة مكرونة فوسيلي (حلزونية) القمح الكامل.
  • ملعقة خلّ تفاح كبيرة الحجم.
  • ملح وفلفل أسود حسب الرّغبة.
  • علبتان من التونة الخفيفة المصفّاة من الزّيت والمفتتة.
  • ثلاثة سيقان من الكرفس المفروم، ويمكن استخدام الأوراق أيضاً للحصول على طعم أقوى.
  • ربع ملعقة صغيرة من بودرة البصل.
  • ملعقة صغيرة ونصف من توابل فلفل اللّيمون.
  • برش ليمون.
  • نصف كوب لبن الزبادي اليوناني والخالي من الدسم، وغير المنكّه.

• Half a box of whole wheat fusilli (spiral) pasta.
• large spoon of apple cider vinegar.
• Salt and black pepper as desired.
• 2 cans of light oil drained and crumbly tuna.
• Three stalks of chopped celery, leaves can also be used for a stronger taste.
• ¼ teaspoon of onion powder.
• small teaspoon of lemon pepper seasoning.
• Sprinkle lemon.
•Half a cup of Greek yogurt, skimmed and non-flavored.

سلطة المكرونة بالتونة


طريقة التحضير how to prepare?
  • نسلق المعكرونة في ماء مغلي، ونتركها حتى تُطهى بالكامل، ثمَّ نطفئ عليها ونصفّيها ونتركها جانباً حتى تبرد.
  • Boil the pasta in boiling water, leave until fully cooked, then turn off and drain and leave aside to cool.

  • نحضر وعاءً كبيراً ونضع فيه التونة، والكرفس.
  • Bring a large bowl and place the tuna and celery.

  • نحضر اللتبيلة، فنخلط لبن الزبادي اليوناني مع والملح، وبودرة البصل، وخلّ التفاح، وفلفل الليمون، وبرش اللّيمون، والخردل، والفلفل الأسود.
  • Mix the Greek yogurt with salt, onion powder, apple cider vinegar, lemon pepper, lemon zest, mustard and black pepper.
سلطة المكرونة بالتونة

  • نضيف المكرونة إلى التونة والكرفس ونضيف إليها التتبيلة، ونحرك المكوّنات بلطف لتمتزج، ثمَّ نتبلها بالملح والفلفل الأسود حسب الحاجة.
  • Add the pasta to the tuna and celery and add the marinade, gently stir to blend, then season with salt and black pepper as needed.

سلطة المكرونة بالتونة

Comments

التنقل السريع